Céklás-almás-tormás szendvicskrém

Húsvét után biztos van egy kis maradék reszelt torma a hűtőben, itt az ideje, hogy elhasználjuk. Egy igazán különleges szendvicskrémhez adtuk hozzá, nagyon pikáns lett tőle. A céklának köszönhetően pedig gyönyörű a színe. 

Ha szójamentesre szeretnénk, a tofu helyett használjunk főtt babot.

 

 

 

4-6 adag
10 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk késes aprítóba és dolgozzuk össze krémesre
  • 2.igazítsunk a fűszerezésén, ha szükséges
  • 3.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Céklás-almás-tormás szendvicskrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 kis tömb (180 g) füstölt tofu
  • 1 db kis főtt vagy sült cékla
  • 1/2 alma - kicsumázva
  • 1-2 kiskanál reszelt torma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/4 kiskanál fokhagymapor, 1/4 kiskanál őrölt kömény (el is hagyható)
  • pár csepp friss citromlé
  • ízlés szerint 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható