Recept megosztása

Cékla rizottó multicookerben készítve

Ezt a gyönyörű színű rizottót nagyon kényelmesen készítettük, multicookerben. Már elkészítettük hagyományos módon(link) is, de így még egyszerűbb. Véleményünk szerint szuper egy szerkezet egy ilyen főzőedény. Szeretnénk minél több mindenkivel megismertetni, ezért több receptet is fogunk mutatni.

4 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk le a főtt/sült céklát késes aprítóval – egy kis darabot tegyünk félre díszítéshez
  • 2.kapcsoljuk be a multicookert, és tegyük pirító funkcióra (browning/ saute)- ehhez hagyjuk nyitva a fedelét
  • 3.kevés vízzel dinszteljük meg benne a hagymát, majd a fokhagymát
  • 4.tegyünk bele minden hozzátevőt – kivéve, amelyek tálaláshoz szükségesek majd
  • 5.keverjük össze alaposan
  • 6.állítsuk le a pirító funkciót, ha szükséges, majd indítsuk el a magas nyomású főzést (pressure cook), és magas fokozaton állítsuk be 10 percre, majd indítsuk el – mindig ellenőrizzük,hogy a szelep zárva legyen(FONTOS: ha barna rizzsel készítjük változik az elkészítési idő 15 percre)
  • 7.miután lejárt a 10 perc, még hagyjuk melegítő funkción 20 percig, ne nyúljunk hozzá
  • 8.20 perc után nyissuk ki a szelepet óvatosan, és engedjük ki a maradék gőzt, ha még maradt benne, azután óvatosan nyissuk fel
  • 9.keverjük össze alaposan
  • 10.tálaljuk egy kis növényi tejföllel /tejszínnel, a tetejére szórt kaporral/ friss petrezselyemmel és extra sörélesztőpehellyel ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cékla rizottó multicookerben készítve?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g cékla sütőben megsütve, meghámozva (főttből is jó, mi most azt használtunk) – nyers cékla sütése kb.50-60percet vesz igénybe 180 fokon
  • 2 fej (lila) hagyma - finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 250 g rizottó rizs vagy kerekszemű rizs
  • 1,5 dl fehér bor (elhagyható)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 7 dl forró zöldségleves, vagy 7 dl forró víz + 1 evőkanál natúr ételízesítő+ só
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, bors, kevés kakukkfű tálaláshoz:
  • maroknyi apróra vágott friss kapor/petrezselyem/ bazsalikom / koriander ízlés szerint  4 evőkanál növényi tejföl (lehetőleg házi készítésű, de boltival is működik)/tejszín –el is hagyható