Recept megosztása

Burek

Ezt a megoldást különösen ajánljuk azoknak, akik: gyors, egyszerű gluténmentes vegán megoldást keresnek arra, hogy hogyan lehet levelestésztát, réteslapot egyszerűen helyettesíteni.

Mi egy sós változatot készítettünk, de édes töltelékkel is isteni, pl. fahéjas almával. 

Igaz, a rizslap nem számít #teljesértékűnek, de a többi kritériumnak megfelel: #gluténmentes #olajmentes #szójamentes #vegán #tejmentes #tojásmentes. Ünnepi alkalmakkor, egyszer-egyszer belefér. 

Köszönjük az ötletet Steiner Kristófnak.

2 tekercs
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el a tölteléket - összekevertük a tört krumplit, brokkolit, babot és alaposan megfűszereztük, tettünk hozzá sörélesztőpelyhet (tahini is jó hozzá)
  • 2.fogjunk 6-8 kis rizslapot tekercsenként -
  • 3.szilikonos lapra helyezzük el őket - mártsuk be előtte a rizslapokat egy pár másodpercre langyos vízbe, majd tegyük őket kis átfedéssel egymás mellé és alá (2*3 vagy 2*4 sorba) - így kb. egy téglapot kapunk - akkor jó, ha megpuhulnak a lapok, kicsit ráncosak lesznek
  • 4.oszlassuk el a tölteléket rajta egy sorban, vízszintesen - ne túl sokat, nehogy szétrepedjen, - a hozzánk közel eső szélén, a szélétől kb. 5 centire, és a két rövidebb szélén is pár centit hagyjunk ki
  • 5.hajtsuk rá a hozzánk közel eső szélét a töltelékre, majd a szilikonos lap segitsével hengergessük fel, hogy egy hosszú tekercset kapjunk - ahogy emeljük a lapot, magától szépen felgöngyölödik
  • 6.kicsit igazgassuk el, majd tekerjük fel csigába - a végeit csippentsük össze, hogy ne folyjon ki a töltelék
  • 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, mi felvizezett cukormentes ketchuppel kentük le, hogy olajmentes legyen
  • 8.süssük 180 fokon légkeveréssel aranybarnára - kb. 20 perc volt nekünk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Burek?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • tekercsenként 6-8 rizslap - attól függően milyen hosszút szeretnénk
  • töltelékhez:
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt krumpli összetörve/ barnarizs
  • 1/2 bögre főtt bab
  • néhány rózsa főtt brokkoli
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • fokhagymapor, hagymapor
  • tahini - opcionális, mi nem használtunk
  • kenéshez:
  • felvizezett ketchup/paradicsomszósz