Recept megosztása

Buddha tál

A Buddha-tál lényege, hogy mindegyik ételcsoport megtalálható rajta, a megfelelő arányban. A végtelenségig variálható. Mindig a legjobb, ha idény-, és helyi zöldségeket használunk. Próbáljuk minél színesebben összeállítani a tányérunk tartalmát. 

 

  • hüvelyes: ½ bögre (bögre = 2,3 dl) főtt bab / csicseriborsó / lencse / sárgaborsó
  • gabona vagy magas keményítőtartalmú zöldség: ½ bögre főtt rizs/ köles /quinoa / kukorica /krumpli
  • zöldség: 1 bögre alacsony keményítőtartalmú zöldség
  • zöld levelesek: legalább ½ bögre: bébispenót, rukkola, római saláta, kel, stb.
  • növényi zsír: negyed avokádó / 1 kis marék olajos mag (dió, kesudió, mandula, stb.) / 1 evőkanál őrölt lenmag / 1 evőkanál tahini vagy (cukormentes) mogyoróvaj / olivabogyó

 

1 adag
5 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent szépen rendezzünk el egy tányéron, és már fogyaszthatjuk

Mi most ezeket használtuk, de természetesen ez csak egy példa:

  • ¼ bögre barna rizs
  • ¼ bögre fekete rizs
  • ¼ bögre főtt bab
  • ¼ bögre hummusz
  • párolt karfiol, répa, retek, paradicsom, kaliforniai paprika
  • rukkola, saláta
  • fekete szezámmag, és tahini is van a hummuszban

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!