Recept megosztása

Bounty

Lányaink nagy kedvence volt régen a Bounty. A Snickers után már ezt is ideje volt elkészítenünk, végre megjött az ihlet hozzá. Mindössze 6 összetevőből áll.

Hozzáadott #cukormentes #olajmentes és még #gluténmentes is. Majdnem teljes értékű – ha leszámítjuk az étcsokoládét. 

Nagyon egyszerű elkészíteni, soknak tűnik az elkészítési ideje, de nem kell vele sokat foglalkozni, ténylegesen nettó 20 percet. És, hát, nagyon megéri, isteni finom. 

12 db
40 perc rizsfőzés +5 perc előkészítés +30 perc hűtés +15 perc elkészités + 1 óra hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a barnarizst fedő alatt, alacsony fokozaton, puhára - 1/2 bögre kókuszreszelékkel, az édesítővel, vaníliával, növényi tejjel - ha szükséges, még adjunk hozzá egy kevés tejet később, ha ezt beszívta, de még nem puhult meg
  • 2.mikor elkészült turmixoljuk le botmixerrel vagy késes aprítóban
  • 3.adjuk hozzá a másik 1/2 bögre kókuszreszeléket, keverjük össze, majd kicsit hagyjuk hűlni
  • 4.sütőpapíron formázzunk belőle egy kb. 12 cmx18 cm-es téglalapot - kb. 1,5-2 cm vastag legyen
  • 5.csomagoljuk be a sütőpapírba, és tegyük a fagyasztóba
  • 6.miután megdermedt, vágjunk belőle hasábokat, de golyóvá is gyúrhatjuk - ha kevesebb csokink van, hagyhatjuk egyben a kókuszos masszánkat, simítsuk el a tetején a csokit, majd dermedés után szeleteljük
  • 7.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét
  • 8.vonjuk be a kókuszos hasábokat/golyókat a csokival
  • 9.tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Bounty?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) barnarizs - ha fehér rizzsel készítjük, 3/4 bögre
  • 1/2 bögre + 1/2 bögre kókuszreszelék
  • kb. 1,5 bögre (házi) kókusztej
  • 3-4 evőkanál eritrit /házi datolyapaszta - ez teljes értékű, de elszínezi a masszát
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
  • 1-2 tábla vegán (cukormentes) étcsokoládé - mi kettőt használtunk