Recept megosztása

Bakonyi szelet tofuból

Egy tradicionális magyar ételt veganizáltunk. Igazán jól sikerült. Jól illik hozzá a nokedli, tészta, mi most knédlit készítettünk hozzá.

 

5 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk a tofut szeletekre, kicsit fűszerezzük be őket, majd süssük meg airfryerben, hogy kérget kapjon
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen egy kis sóval
  • 3.adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát, a feldarabolt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, néhány percig pároljuk, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, húzzuk le a tűzről, keverjük össze, majd öntsünk hozzá kevés vizet
  • 4.adjuk hozzá a tofuszeleteket is
  • 5.főzzük addig, míg megpuhulnak a zöldségek, a gomba megfő
  • 6.közben keverjük a lisztet a tejföllel /joghurttal össze csomómentesre egy kis tálkában
  • 7.mikor megfőtt a gomba, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a lisztes keveréket, majd főzzük néhány percig - míg besűrűsödik a szaft
  • 8.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Bakonyi szelet tofuból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3*180 g füstölt tofu
  • 500 g gomba - felszeletelve
  • 1 közepes fej hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 db közepes paradicsom - felkockázva
  • 1 db paprika - felkarikázva
  • 1 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt/ barna rizsliszt
  • 2,5 dl növényi joghurt / kesutejföl
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál pirospaprika, 1/2 kiskanál fokhagymapor