Recept megosztása

Babsaláta

Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül, de annál finomabb ez a babsaláta. Igazán jó kiegészítője bármilyen ebédnek, vacsorának. Egyrészt jól laktat, másrészt tele van fehérjével, ásványianyagokkal, rostokkal.

Étrend adat(ok)

4 személy
5 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy külön kis tálkában keverjük össze az öntetnek való borecetet, citromlevet, sót, (édesítőt), és jól keverjük össze, h feloldódjon minden
  • 2.keverjük össze egy tálban a babot, hagymát, majd öntsük rá az öntetünket, és borsozzuk
  • 3.esetleg szórjuk meg friss petrezselyemmel, ha szeretjük
  • 4.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Babsaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1,5 bögre főtt, lecsepegtetett vörös vesebab (vagy 1 konzerv)
  • 1 kis fej (lila)hagyma apróra összevágva
  • 1 kanál borecet
  • ¼ kiskanál só
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • bors
  • pici édesítő pl. eritrit, stevia (el is hagyható) –nekünk elég édes volt a bab magában