Recept megosztása

Babos-krumplis töltött tészta / szósz

Mi most ilyen nagy kagyló tésztába töltöttük ezt a tulajdonképpen nagyon egyszerű szószt, de igazából bármilyen tésztával megállja a helyét.  Mi a sütőbe is betettük, és kb. 15 perc alatt aranybarnára  sütöttük a tetejét. (Ez végülis kihagyható, bár így sokkal finomabb)

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/olajon pirítsuk meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük rá a kockára vágott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is, majd öntsünk rá vizet – lepje el- és alacsony fokozaton főzzük puhára fedő alatt –kb.15-20 perc
  • 3.egy másik edényben tegyünk fel vizet a tésztának – és leírás szerint főzzük meg
  • 4.egy tálban törjük össze a babot
  • 5.mikor megpuhult a krumpli, szedjük át a babhoz, és azt is törjük össze egy kis növényi tejjel/ főzőlével, dolgozzuk össze és fűszerezzük – kicsit hígabbra készítsük, ha szósznak szeretnénk
  • 6.a megfőtt kagylótésztákat töltsük meg a babos-krumplis keverékkel, helyezzük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba
  • 7.a maradék szószt még hígítsuk növényi tejjel / főzővízzel, majd locsoljuk a töltött tészták tetejére
  • 8.helyezzük előmelegített sütőbe kb. 15 percre 200 fokon, hogy kicsit megpiruljon a teteje

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Babos-krumplis töltött tészta / szósz?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kis konzerv fehérbab leöblítve, lecsöpögtetve
  • 2 db krumpli felkockázva
  • 1 nagy hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • növényi tej
  • sörélesztőpehely (elhagyható)
  • só, bors
  • tetszőleges fűszerrel kiegészíthető – pl. bazsalikom, metélőhagyma
  • 1 zacskó (gluténmentes) tészta