Baba ganoush – padlizsánkrém

Ez a Baba ganoush  – azaz padlizsánkrém –  recept nagyon egyszerű, olaj- és gluténmentes.  Ez a füstös, selymes kence tökéletes pirítósra és mártogatósnak is. Mivel sok szezámmagkrémet tartalmaz, mértékkel fogyassza, aki fogyni szeretne.

Aki megteheti, süsse tűzön a padlizsánokat, úgy még finomabb lesz.

4 személy
60 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.szurkáljuk meg a padlizsánokat villával, majd sütőpapírral kibélelt sütőlapon süssük kb. 40-50 percig, míg jól meg nem sül a héja, a belseje meg össze nem esik
  • 3.vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd kaparjuk ki a húsát, a héját dobjuk el
  • 4.keverjük a padlizsánt az összes összetevővel együtt össze egy késes-aprítóban vagy nagysebességű turmixgépben, esetleg botmixerrel - a baba ganoush hagyományosan kicsit darabos szokott lenni, de akár teljesen simává apríthatjuk
  • 5.tegyük legalább pár órára hűtőbe, hogy jobban összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 2 közepes padlizsán
  • 4 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1-1,5 teáskanál só
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • ½ teáskanál folyékony füst