Recept megosztása

Bab-burger (8 db pogácsához)

Gluténmentes vegán burger recept: Ha szeretnénk egy finom hamburgert, akkor mi ezt a receptet szoktuk elkészíteni. Grillezhető, de akár olaj nélkül is megsüthető a sütőben. Bármilyenre formázhatjuk – hamburger pogácsa vagy fasírt. Nagyon kellemes állagú, nem fűrészporos, nem kőkemény, de nem is folyik ki a zsömléből.

4 személy
60 perc

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot/diót a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz
  • 2.egy nagy tálban törjük össze a babot villával, úgy, hogy azért darabos maradjon
  • 3.adjuk hozzá a főtt rizst/ quinoát, a magos keveréket, a hagymát, és a többi hozzávalót, és jól keverjük össze – ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá paradicsomszószt, és fűszerezzük ízlésünk szerint
  • 4.formázzunk pogácsákat belőle kicsit benedvesített kézzel
  • 5.előmelegített sütőben olaj nélkül süssük meg, 180 fokon, míg barna nem lesz,- grillezésre is alkalmasak
  • 6.ha elkészültek, egy zsömlét kenjünk meg (cukormentes) ketchuppel, mustárral, tegyünk bele salátalevelet, uborkát, paradicsomot, és egy nagy salátával citromos-avokádós öntettel – (akár olaj nélkül) már fogyasztható is.

Hozzávalók

  • 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
  • 1,5 bögre főtt, leszűrt bab (1 konzerv)
  • 1 bögre nyers napraforgómag/ dió – pirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
  • fél evőkanál olivaolaj, extra szűz (kihagyható)
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 kiskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
  • fél kiskanál só
  • bors
  • 3-4 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1/3 bögre zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!