Recept megosztása

Áztatott zabkása – overnight oats

Sokan szeretik a zabkását reggelire. Nagyon praktikus ez az áztatott módszerrel készült változat is – nemcsak melegben. Ugyanis nagyon gyorsan előkészíthető, akár napokra előre, ráadásul kevésbé dobja meg az inzulinszintet, tovább maradunk jóllakottak, később leszünk éhesek. 

Elszánt ténések turmixolhatnak hozzá főtt fehérbabot, bébispenótot. (Nem befolyásolja az ízét nagyon.) 

 

1 személy
10 perc + min. 4 óra / egy éjszaka hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy csavaros üvegbe tegyük bele a zabpelyhet, chiamagot, keverjük össze, adjuk hozzá a fűszereket, növényi tejet, alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a gyümölcsöket, fedjük le - (ha datolyával édesítünk, kezdjük azzal, hogy összeturmixoljuk a tejjel)
  • 2.tegyük hűtőbe minimum 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára
  • 3.reggel keverjük át, és már fogyaszthatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Áztatott zabkása – overnight oats?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 bögre növényi tej - lehetőleg házi
  • 1 evőkanál chiamag/őrölt lenmag
  • pár szem puha datolya
  • Gyümölcsöshöz:
  • 1 bögre áfonya /más gyümölcs
  • 1/4 kiskanál fahéj, gyömbér, kurkuma
  • Snickerseshez:
  • 1 evőkanál cukormentes kakaó
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 banán - karikára vágva
  • pár szem földimogyoró a tálaláshoz