Recept megosztása

Avokádós-mangós tésztasaláta

A tésztát minden formájában nagyon szeretjük. Most egy egzotikusabb ízvilágú változatát készítettük el. Isteni krémes lett az érett avokádótól, mangótól, észre sem lehet venni, hogy olaj nélkül készült. Természetesen lehet variálni az összetevőket az évszakoknak, és ízlésünknek megfelelően. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen amíg fő a tészta, addig össze is tudjuk vágni a zöldségeket, gyümölcsöket. Mi pirítottunk hozzá magokat is. ( fenyő-, szezám-, len-, tök-, napraforgómag vegyesen) – de el is hagyható

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk fel egy nagy lábasban sós vizet a tésztának – mikor forr, tegyük bele a tésztát, és főzzük meg
  • 2.közben készítsük elő a zöldségeket, gyümölcsöket, hámozzuk meg, daraboljuk fel őket
  • 3.pirítsuk meg olaj nélkül a magokat – figyeljünk, hogy ne égjenek meg
  • 4.miután megfőtt a tésztánk, szűrjük le, (nem kell leöblíteni), majd keverjük össze egy nagy tálban/edényben az előre elkészített zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel, babbal
  • 5.mi nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, de aki hidegen enné, helyezze be hűtőbe pár órára
  • 6.szedjük tányérokra és szórjuk meg kb. egy evőkanálnyi pirított maggal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Avokádós-mangós tésztasaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250-300g (gluténmentes) tészta
  • 1 érett avokádó meghámozva, kimagozva, apró kockákra vágva
  • 1 érett mangó meghámozva, apró kockákva vágva
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 8 szem koktélparadicsom kis kockákra vágva (8-ba)
  • 1 (lecsepegtett, leöblített) vörös bab konzerv vagy 1,5 bögre (bögre= 2,3dl) főtt bab (el is hagyható)
  • egy kiskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors
  • kis fahéj (elhagyható)
  • kiegészíthető továbbá: alma darabokkal, olivabogyóval, csírákkal, kukoricával, uborkával, lilakáposztával, kedvenc fűszereddel, pirított magokkal, tahinivel stb.