Avokádós humusz

Hummusszal nem lehet betelni…annyi féle változata van…most egy avokádóst készítettünk…ez a zöldes, krémes kence az egyik kedvencünk lett. Aki súlyt akar veszíteni, azért mértékkel fogyassza, az avokádó magas zsírtartalma miatt.

4 személy
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.az avokádó kivételével helyezzünk mindent a késes-aprítóba
  • 2.dolgozzuk el krémesre,- kb. 2 perc – szakaszosan működtetve
  • 3.tegyük bele az avokádókat is, és azzal is dolgozzuk össze, míg teljesen krémes nem lesz
  • 4.kínáljuk apróra vágott korienderrel, chili pehellyel megszórva

Hozzávalók

  • 1 konzerv vagy (1,5 bögrefőtt) csicseriborsó lecsöpögtetve – bögre=2,3dl)
  • 2 db érett avokádó magjától, héjától megszabadítva
  • 1,5 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ¼ kiskanál őrölt kömény

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!