Recept megosztása

Aszalt szilvás cékla-ragu

Egy különleges köretet készítettünk. Az ünnepi asztal fényét is emeli. Csodás színe van, és az íze sem utolsó.

Aki fogyaszt alkoholt, kis vörösbort is tehet bele, igazán jól illik hozzá. (Az alkohol nem teljes értékű.) 

Aki szójamentesen szeretné, használjon a szójaszósz helyett hozzá kókusz-aminót, vagy el is hagyható, helyette adjunk hozzá több fűszert, sót.

4 adag
20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a fokhagymát kevés szójaszószon /vízen
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt céklát, aszalt szilvát, fűszereket, balzsamecetet
  • 3.öntsünk alá egy kis vizet (esetleg vörösbort)
  • 4.fedő alatt pároljuk össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Aszalt szilvás cékla-ragu?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 nagy fej cékla - héjában megsütve vagy főtt - kockára vágva
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha aszalt szilva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • ízlés szerint pici fahéj, szerecsendió

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop