Recept megosztása

Almás pite

Apósoméktól kaptunk egy láda igazi bio almát, amit ideje volt felhasználni. Már régóta nyúztak a lányaim, hogy csináljak pitét, úgyhogy végre sorra került. Nagyon elégedettek voltak a végeredménnyel, annyira, hogy azóta még többször el kellett készítenem.

28 cm-es pite, 8 szelet
70 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.a pitetésztához egy késes aprítóval dolgozzuk össze a beáztatott, lecsepegtetett datolyát, a zabpelyhet és a sót - addig, amíg a datolya jó apró nem lesz, majd apránként adjuk hozzá a tejet, közben járassuk a gépet, míg össze nem áll a tészta
  • 3.nyomkodjuk a tésztát egy 28 cm átmérőjű piteformába, az aljára és az oldalára is, majd szórjuk meg az alját egy kis száraz zabpehellyel
  • 4.a töltelékhez egy lábasban keverjük össze az almát és a citromlevet, adjuk hozzá az almaszószt, datolyapasztát, mazsolát és az almás pite fűszert, jól keverjük össze
  • 5.lefedve, közepes lángon főzzük, kb. 15-20 percig, amíg az alma megpuhul - időnként keverjük meg
  • 6.mikor kész a töltelék, öntsük át a formába
  • 7.süssük 180 fokon, kb. 45 percig, vagy amíg a tészta és a töltelék enyhén megpirul
  • 8.hagyjuk kihűlni szeletelés előtt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Almás pite?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók a tésztához:

  • 3,5 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 alaposan megrakott bögre (bögre=2,3 dl) puha, kimagozott datolya - beáztatva, majd használat előtt lecsepegtetve
  • 1 csipet só
  • 1/3-1/2 bögre natúr növényi tej

Töltelékhez:

  • 9 közepes alma - meghámozva, kimagozva és felszeletelve (kb. 9 bögre feldarabolva)
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 1 bögre cukrozatlan almaszósz vagy 3 alma leturmixolva
  • 1/2-3/4 bögre puha mazsola
  • 2 evőkanál almáspite fűszer (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke)
  • 2-3 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia