Étrend adat(ok)
28 cm-es pite, 8 szelet
70 perc
70 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.a pitetésztához egy késes aprítóval dolgozzuk össze a beáztatott, lecsepegtetett datolyát, a zabpelyhet és a sót - addig, amíg a datolya jó apró nem lesz, majd apránként adjuk hozzá a tejet, közben járassuk a gépet, míg össze nem áll a tészta
- 3.nyomkodjuk a tésztát egy 28 cm átmérőjű piteformába, az aljára és az oldalára is, majd szórjuk meg az alját egy kis száraz zabpehellyel
- 4.a töltelékhez egy lábasban keverjük össze az almát és a citromlevet, adjuk hozzá az almaszószt, datolyapasztát, mazsolát és az almás pite fűszert, jól keverjük össze
- 5.lefedve, közepes lángon főzzük, kb. 15-20 percig, amíg az alma megpuhul - időnként keverjük meg
- 6.mikor kész a töltelék, öntsük át a formába
- 7.süssük 180 fokon, kb. 45 percig, vagy amíg a tészta és a töltelék enyhén megpirul
- 8.hagyjuk kihűlni szeletelés előtt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók a tésztához:
- 3,5 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1 alaposan megrakott bögre (bögre=2,3 dl) puha, kimagozott datolya - beáztatva, majd használat előtt lecsepegtetve
- 1 csipet só
- 1/3-1/2 bögre natúr növényi tej
Töltelékhez:
- 9 közepes alma - meghámozva, kimagozva és felszeletelve (kb. 9 bögre feldarabolva)
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1 bögre cukrozatlan almaszósz vagy 3 alma leturmixolva
- 1/2-3/4 bögre puha mazsola
- 2 evőkanál almáspite fűszer (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke)
- 2-3 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia