Recept megosztása

Almás párolt lilakáposzta

Ezt a receptet még akkor próbáltuk ki, mikor még nagyon féltünk a szénhidrátoktól, és nem ettünk krumplit, tésztát, rizst. Nagyon megszerettük már akkor, és mostanában is többször szoktuk elkészíteni, hiszen egyszerű, és nagyon egészséges. Nem használtunk hozzá semmilyen édesítőszert.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy kis vízen megdinszteljük a hagymát
  • 2.hozzáadjuk a lilakáposztát, picit megsózzuk, majd fedő alatt elkezdjük párolni, alacsony hőfokon – ha kell, tegyünk alá még vizet, nehogy leégjen
  • 3.mikor összeesett, tegyük hozzá az almát, és fűszerezzük
  • 4.fedő alatt pároljuk teljesen puhára
  • 5.az alma héjakat, ha zavar, egyben el tudjuk távolítani, kifő belőle a húsa

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Almás párolt lilakáposzta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • fél fej lilakáposzta lereszelve vagy apróra vágva – akár aprítóval
  • 1 nagy fej (lila)hagyma feldarabolva
  • 3 db alma 4 felé vágva (héjastól), magházuk kivágva – ez édesíti meg a káposztánkat
  • só, bors, őrölt kömény

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop