Recept megosztása

Almás gyömbéres zellerkrémleves

Igazán frissítő hatású ez a leves, és még azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik nem igazán zeller-rajongók. Mi most ezt jó sűrűre hagytuk, így semmivel nem habartuk be, csak alaposan leturmixoltuk.

4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük hozzá a zellert, majd az almát, gyömbért, kicsit pároljuk össze
  • 3.fűszerezzük meg, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje
  • 4.főzzük puhára fedő alatt kb. 20 perc alatt közepes fokozaton
  • 5.botmixerrel turmixoljuk simára
  • 6.adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, ízesítsük citromlével

Hozzávalók

  • kis fej zellergumó- kockára vágva
  • 2 közepes fej hagyma – felvágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db kisebb alma – kimagozva, kockára vágva (mi nem hámoztuk)
  • 2cm friss gyömbér darab – vagy őrölt gyömbér
  • pici fahéj, szerecsendió
  • frissen reszelt citromhéj
  • kevés frissen facsart citromlé
  • só, bors
  • víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!