Recept megosztása

Almás-barackos chutney/csatni

Nagyon izgalmas kiegészítője lehet ez a kicsit édeskés, kicsit sós, fűszeres, lekvár-szerűség bármilyen fogásnak. Mikor szezonja van a baracknak, mindenképp használjuk ki, és készítsük el. Maradékmentésre is kitűnő. Jó lehetőség, hogy felhasználjuk a fonnyadozó gyümölcseinket.

2-2,5 dl
30-40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, fűszereket
  • 3.alacsony fokozaton pároljuk puhára fedő alatt - ha tartunk tőle, hogy leég, pici vizet öntsünk alá
  • 4.majd vegyük le a fedőt, és folyamatos felügyelet mellett, pároljuk el róla a vizet, hogy majdnem lekvár állagú legyen

Hozzávalók

  • 2 db alma - meghámozva, felkockázva
  • 3-4 db érettebb őszibarack/nektarin - baracknak lehúzva a héja
  • 1 közepes fej (lila) hagyma
  • néhány evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) /más édesítő
  • 1 evőkanál citromlé + citrom reszelt héja
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ½ kiskanál fahéj
  • ¼ kiskanál gyömbér, szegfűszeg
  • ízlés szerint chili paprika

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!