Recept megosztása

Alakbarát krumplisaláta

Sokan félnek a krumplitól, hogy hizlal, és ezért kerülik a diéta folyamán. Pedig érdemtelenül van mellőzve. Vízben főzve, héjában, olaj nélkül sütve nyugodtan fogyasztható akár akkor is, mikor fogyni szeretnénk. Ráadásul a krumpli nagyon laktató, így a gyomrunk sem fog korogni. Érdemes sok zöld levelessel fogyasztani, de kiegészíthetjük még egyéb alacsony szénhidráttartalmú zöldségekkel is, pl. paprika, paradicsom, uborka, káposzta, zellerszár, retek,  stb.

Pár napig eláll hűtőben.

Vigyázat, ez nagy adag!

5 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.sós vízben, 2 evőkanál almaecettel főzzük puhára a krumplit– akár héjában - hideg vízbe tegyük
  • 2.a felszeletelt hagymát picit sózzuk be, tegyünk rá pici ecetet is, keverjük össze alaposan, majd tegyük félre
  • 3.szűrjük le a krumplit, tegyük egy nagyobb tálba
  • 4.készítsük el a mártást - keverjük össze az ecetet, mustárt, sót, borsot, édesítőt, fokhagymát, tegyünk hozzá néhány evőkanál vizet és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük a még meleg krumplira, és alaposan keverjük össze, majd tegyük félre
  • 6.pihentessük 20-30 percig, közben néha-néha keverjük át
  • 7.vágjuk fel a zöldségeket, amiket hozzá szeretnénk tenni
  • 8.keverjük hozzá, ha már letelt a kb. fél óra – mi most csak a hagymát tettük hozzá
  • 9.hűtsük tovább, hogy összeérjenek az ízek
  • 10.tálalás előtt újra keverjük át, szórjuk meg petrezselyemmel /korianderrel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Alakbarát krumplisaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli (ha lehet, salátának való) – nagyobb kockára vágva
  • 1 nagy fej lilahagyma – csíkokra vágva
  • 2+2 evőkanál almaecet/ rizsecet
  • 1-2 evőkanál eritrit – ez kalóriamentes, de sárgalámpás (ritkán ajánlott a fogyasztása) / házi datolyaszirup - ez teljes értékű
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma - átpasszírozva / fokhagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • néhány evőkanál víz
  • kis csomag friss petrezselyem
  • ízlés szerint chilipehely