RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.sós vízben, 2 evőkanál almaecettel főzzük puhára a krumplit– akár héjában - hideg vízbe tegyük
- 2.a felszeletelt hagymát picit sózzuk be, tegyünk rá pici ecetet is, keverjük össze alaposan, majd tegyük félre
- 3.szűrjük le a krumplit, tegyük egy nagyobb tálba
- 4.készítsük el a mártást - keverjük össze az ecetet, mustárt, sót, borsot, édesítőt, fokhagymát, tegyünk hozzá néhány evőkanál vizet és alaposan keverjük össze
- 5.öntsük a még meleg krumplira, és alaposan keverjük össze, majd tegyük félre
- 6.pihentessük 20-30 percig, közben néha-néha keverjük át
- 7.vágjuk fel a zöldségeket, amiket hozzá szeretnénk tenni
- 8.keverjük hozzá, ha már letelt a kb. fél óra – mi most csak a hagymát tettük hozzá
- 9.hűtsük tovább, hogy összeérjenek az ízek
- 10.tálalás előtt újra keverjük át, szórjuk meg petrezselyemmel /korianderrel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (ha lehet, salátának való) – nagyobb kockára vágva
- 1 nagy fej lilahagyma – csíkokra vágva
- 2+2 evőkanál almaecet/ rizsecet
- 1-2 evőkanál eritrit – ez kalóriamentes, de sárgalámpás (ritkán ajánlott a fogyasztása) / házi datolyaszirup - ez teljes értékű
- 1 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma - átpasszírozva / fokhagymapor
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- néhány evőkanál víz
- kis csomag friss petrezselyem
- ízlés szerint chilipehely