Aioli – mediterrán fokhagymakrém – olaj nélkül

Az eredeti recept fokhagymából, olajból áll, némelyik tojást is tartalmaz. Mi ezt veganizáltuk, ténésítettük. Az eredmény fantasztikusan finom lett. 

Hogy még izgalmasabb legyen, mi reszeltünk bele egy kis (bio) citromhéjat. 

Sült krumplihoz mártogatósként, sült zöldségekhez vagy buddha tálkákhoz szószként használhatjuk.

 

8 adag
10 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.az összes hozzávalót turmixoljuk turmixgépben/poharas turmixban teljesen simára (minél erősebb a gépünk, annál selymesebb lesz a krémünk) - először csak kevesebb tejet tegyünk hozzá
  • 2.a túl sűrű, adjunk hozzá egy-egy evőkanál tejet, amíg el nem érjük a kívánt állagot

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Aioli – mediterrán fokhagymakrém – olaj nélkül?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 360 g tofu - mi füstöltet használtunk
  • 1/2-1 evőkanál almaecet
  • 1/4-1/2 bögre (bögre=2,3 dl) natúr növényi tej
  • 1/2 kiskanál só - ha van fekete sónkh, használjunk azt, hogy tojásos íze legyen
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3-4 gerezd fokhagyma vagy 1/2 kiskanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely