Ennek a sütinek bonyolultabb volt leírni a receptjét, mint elkészíteni. Kb. fél óra alatt megvoltunk vele, és nagyon finom lett.
Az áfonyát le lehet cserélni más bogyós gyümölcsre. ( málna, darabolt eper, stb.) Érdemes fagyasztott állapotban felhasználni, így egyben maradnak gyúrás közben a szemek.
Készítettünk hozzá egy gyönyörű lila színű szószt is. Igazán szemet gyönyörködtető lett.
1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral
2.keverjük össze a chiamagot /őrölt lenmagot egy kis vízzel és hagyjuk kb. 10 percig állni, hogy zselés állaga legyen
3.keverjük össze a száraz alapanyagokat (darált mandula, zabpehelyliszt, sütőpor, só) egy tálban, majd keverjük össze a nedveseket is egy másik tálban - a gyümölcs kivételével
4.dolgozzuk össze a nedves hozzávalókat a szárazzal, érdemes a kezünket használni - először úgy tűnhet, hogy nem áll össze, ne ijedjünk meg - ha szükséges, még édesítsük
5.végül gyúrjuk bele óvatosan a gyümölcsöt is - érdemes fagyasztottat használni, hogy egyben maradjon
6.belisztezett felületen formáljunk belőle egy korongot - kb. 2 cm magas, 18 cm átmérőjű legyen, vágjuk fel 8 darabba, helyezzük a sütőlapra őket
7.200 fokon süssük kb. 20 percig őket, míg aranybarnák lesznek
8.közben készítsük el az áfonyás szószt: turmixoljuk össze az áfonyát, kesudiót, vizet - ízlés szerint ízesítsük datolyapasztával, vaníliával - ha hígabbra szeretnénk, tegyünk hozzá még növényi tejet /vizet
9.mikor megsültek, helyezzük őket rácsra, hagyjuk kihűlni , tálaláskor tegyünk rá az áfonyaszószból, esetleg szórjuk meg mandula szeletekkel
Hozzávalók
1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
3 evőkanál víz
150 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
150 g darált blansírozott mandula /mandulaliszt
1 kiskanál sütőpor
1 evőkanál friss citromlé
1 csipet só
1/4 bögre (bögre=2,3 dl) natúr növényi tej
3-4 evőkanál datolyapaszta
1 kiskanál vanília kivonat
1 bögre fagyasztott áfonya - vagy más gyümölcs /málna /meggy /eper, stb.
Lila szószhoz:
1/2 bögre előre beáztatott, lecsepegtetett kesudió
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.