Recept megosztása

Áfonyás süti

Ennek a sütinek bonyolultabb volt leírni a receptjét, mint elkészíteni. Kb. fél óra alatt megvoltunk vele, és nagyon finom lett. 

Az áfonyát le lehet cserélni más bogyós gyümölcsre. ( málna, darabolt eper, stb.) Érdemes fagyasztott állapotban felhasználni, így egyben maradnak gyúrás közben a szemek. 

Készítettünk hozzá egy gyönyörű lila színű szószt is. Igazán szemet gyönyörködtető lett.

 

8 db
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral
  • 2.keverjük össze a chiamagot /őrölt lenmagot egy kis vízzel és hagyjuk kb. 10 percig állni, hogy zselés állaga legyen
  • 3.keverjük össze a száraz alapanyagokat (darált mandula, zabpehelyliszt, sütőpor, só) egy tálban, majd keverjük össze a nedveseket is egy másik tálban - a gyümölcs kivételével
  • 4.dolgozzuk össze a nedves hozzávalókat a szárazzal, érdemes a kezünket használni - először úgy tűnhet, hogy nem áll össze, ne ijedjünk meg - ha szükséges, még édesítsük
  • 5.végül gyúrjuk bele óvatosan a gyümölcsöt is - érdemes fagyasztottat használni, hogy egyben maradjon
  • 6.belisztezett felületen formáljunk belőle egy korongot - kb. 2 cm magas, 18 cm átmérőjű legyen, vágjuk fel 8 darabba, helyezzük a sütőlapra őket
  • 7.200 fokon süssük kb. 20 percig őket, míg aranybarnák lesznek
  • 8.közben készítsük el az áfonyás szószt: turmixoljuk össze az áfonyát, kesudiót, vizet - ízlés szerint ízesítsük datolyapasztával, vaníliával - ha hígabbra szeretnénk, tegyünk hozzá még növényi tejet /vizet
  • 9.mikor megsültek, helyezzük őket rácsra, hagyjuk kihűlni , tálaláskor tegyünk rá az áfonyaszószból, esetleg szórjuk meg mandula szeletekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Áfonyás süti?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
  • 3 evőkanál víz
  • 150 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 150 g darált blansírozott mandula /mandulaliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 csipet só
  • 1/4 bögre (bögre=2,3 dl) natúr növényi tej
  • 3-4 evőkanál datolyapaszta
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 bögre fagyasztott áfonya - vagy más gyümölcs /málna /meggy /eper, stb.

Lila szószhoz:

  • 1/2 bögre előre beáztatott, lecsepegtetett kesudió
  • 1/2 bögre áfonya
  • datolyapaszta - ízlés szerint
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • víz, amennyi éppen ellepi a kesudiót