Recept megosztása

Áfonyás granola / müzli

Általában mindenből a legjobb a házi készítésű. Nincs ez másképp a granolával sem. Nagyon finom, hozzáadott cukormentes, édesítőszermentes müzlit csináltunk. Házi datolyapasztával édesítettük. Természetesen bátran cserélhetőek a hozzávalók – más aszalt gyümölcsre/ olajos magra/ gabonára.

4 személy
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük fel a sütőt 150 fokra, béleljünk ki egy nagy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.egy tálban keverjük össze alaposan a hozzávalókat - akkor jó, ha kicsit összeragad, de nem áll össze egy tömbbé
  • 3.öntsük a keverékünket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy spatula segítségével oszlassuk el egyenletesen - minél szellősebb, annál jobban ki tud majd száradni
  • 4.20 percig süssük a sütő alsó részén, majd vegyük ki és kicsit forgassuk, keverjük át, és tegyük vissza a sütőbe még 6-7 percre, majd vegyük ki - akkor jó, ha picit megpirult
  • 5.szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben maximum egy hónapig tudjuk tárolni

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • ⅓ bögre (házi ) datolyapaszta - vagy más szirup, de a bolti általában nem teljes értékű
  • ⅓ bögre mandulaliszt (darált mandula)
  • ⅓ bögre (cukormentes) aszalt vörösáfonya
  • ⅓ bögre kesudió- apróra vágva
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál fahéj
  • ⅛ kiskanál kurkuma