Kipróbáltuk mi is ezt a nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, sütés nélküli tortát. Finom habos állagú lett, és tényleg hihetetlen, de működik. Tökéletes megoldás, ha nincs otthon semmink.
1.főzzük puhára az almát vízben - kb. 15 perc alatt - majd szűrjük le
2.olvasszuk fel a csokoládét gőz felett - forraljunk egy edényben vizet, a tetejére tegyünk egy hőálló tálat, és abban, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét
3.a leszűrt alma darabokat az olvasztott csokoládéval együtt turmixoljuk simára - turmixgépben vagy poharas turmixban
4.a masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt kb. 18 cm átmérőjű csatos tortaformába - rázogassuk meg, hogy a krém egyenletesen oszoljon el
5.tegyük hűtőbe pár órára, hogy megszilárduljon
6.mikor elkészült, díszítsük meg, reszeljünk csokoládét a tetejére
Hozzávalók:
4 közepes alma (kb. 850-880 g hámozás előtt) - meghámozva és felkockázva