tavaszi gyümölcs recept vegánblog

A tavasz ízei II. – szezonális gyümölcsök, 8 szuper recept

A tavasz ízei II. – szezonális gyümölcsök, 8 szuper recept

A tavasz a megújulás és a frissesség évszaka, amikor a természet is bővelkedik színes és ízletes gyümölcsökben. A szezonális gyümölcsök fogyasztása nemcsak finom és változatos élményt nyújt, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár.

Ezek a gyümölcsök ugyanis általában bővelkednek C-vitaminban és antioxidánsokban; ezek a vegyületek erősítik az immunrendszert, védenek a fertőzések ellen és segítenek megelőzni vagy lassítani az öregedési folyamatokat. Emellett javítják a vérkeringést, csökkentik a vérnyomást és támogatják a szív- és érrendszer egészségét is.

Továbbá találhatunk olyan idénygyümölcsöket is, amelyek vízhajtó hatásúak, ezek segíthetnek megszabadulni a felesleges víztől és méreganyagoktól a szervezetből, ezáltal javítva az emésztés, csökkentve a puffadás és elősegítve a fogyást.

Ezen kívül pedig a szezonális gyümölcsök vásárlása nemcsak egészséges döntés, hanem környezettudatos is. Hiszen így kevesebb energia- és üvegházgáz-kibocsátást okozunk, valamint támogatjuk a helyi termelőket is. Következzen most 7 recept, amit bátran ajánlunk a kora tavaszi időszakra.

Cékla-alma leves

vegán cékla alma leves recept vegánblog
Cékla alma leves recept

Kezdjük a sort rögtön egy izgalmas fogással, amit talán sokan nem ismernek még, de garantáljuk, megéri adni egy esélyt neki. A céklának ráadásul szerintünk kifejezetten jól áll ez a citromos ízvilág, amit még a gyerekek is elégedett mosollyal fognak fogadni. Bevállalod te is?

Recept: https://veganblog.hu/recept/cekla-alma-leves/

Körteleves

Körteleves recept

Ha pedig esetleg mégsem szeretnénk a céklával kísérletezni, akkor választhatjuk első fogásnak ezt a krémes körtelevest, amit könnyedén elkészíthetünk diétás verzióban is, bár kétségtelenül kókuszkrémmel sűrítve az igazi. Ez egy igazi frissítő finomság, amit hidegen ajánlunk fogyasztani, már persze ha ki tudjuk várni, amíg kihűl.

Recept:  https://veganblog.hu/recept/korteleves/

Citromos fokhagymás sült spárga

citromos fokhagymás sült spárga recept vegánblog
Citromos fokhagymás sült spárga recept

Tegye fel a kezét, aki rajtunk kívül rajong a spárgáért?! Na és ki az, akinek első dolga bevásárolni, mikor meglátja a piacon az első szebb darabokat? Ha te is elkövetted ezt a ’hibát’, akkor ezt a receptet neked ajánljuk, hiszen kis adagban nem is éri meg elkészíteni, annyira finom lesz a végeredmény.

Recept: https://veganblog.hu/recept/citromos-fokhagymas-sult-sparga/

Thai ananászos sült rizs

anánászos thai sült rizs recept vegánblog
anánászos thai sült rizs recept vegánblog

Ha már alig bírjuk kivárni a nyaralást és valami egzotikusra vágyunk, akkor ideje megnéznünk a helyi boltok ananász kínálatát és elkészíteni ezt a thai sült rizs receptet. De persze akkor is kiváló választás lehet, ha van egy adag rizsünk, amit szeretnénk teljesértékű fogássá alakítani, ezzel megmentve maradékainkat. Sült tofuval kiegészítve igazi laktató ebédet kaphatunk szinte pillanatok alatt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/thai-ananaszos-sult-rizs/

Narancs-répa-alma turmix

narancs-répa-alma turmix recept smoothie vegánblog
Narancs-répa-alma turmix, smoothie recept

Figyelem igazi vitaminbomba következik, ami ráadásul olyan mintha pohárba zártuk volna a napsugarakat. Ha mi is valami igazán finom, egészséges, rostos italra vágyunk így a tavaszi feltöltődés során, akkor nem hagyhatjuk ki ezt a turmixot a listánkról. Garantáltan megtámogatja majd immunrendszerünk működését és mosolyt csal arcunkra vidám színeivel.

Recept: https://veganblog.hu/recept/narancs-repa-alma-turmix/

Mangó lassi

Mangó lassi ajurvédikus hűsítő ital vegánblog recept
Mangó lassi ajurvédikus hűsítő ital recept

Tavasszal sokan döntünk úgy, hogy egy kicsit megtisztítjuk vagy akár meg is gyógyítjuk szervezetünket az őszi-téli kimerülés után. Ilyenkor különösen ajánlott a különféle ajurvédikus ételek és italok, így például ennek a mangó lassinak is a fogyasztása. A klasszikus receptet ezúttal veganizálva hoztuk el Nektek, hogy tényleg minden kritériumnak megfeleljünk és maximális hatást érhessünk el a tavaszi megújulásban.

Recept: https://veganblog.hu/recept/mango-lassi-ajurvedikus-ital-tamasko-anett-receptje/

Cukkínis banánkenyér

Cukkinis banánkenyér recept

Végül pedig következzen egy desszert, amit őszintén bevalljuk, mi egész évben szívesen fogyasztunk. Ráadásul amellett, hogy szezonális gyümölcs az alapja, úgy csempészhetünk egy kis extra zöldséget is szeretteink étrendjébe, hogy szinte fel sem tűnik majd nekik, ráadásul egy jó adag extra olaj bevitelétől is megkíméljük őket, hiszen a cukkíni biztosítja majd a tökéletes állagot. Vigyázat, abbahagyhatatlan!

Recept: https://veganblog.hu/recept/cukkinis-banankenyer/ 

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)