Recept megosztása

Citromos fokhagymás sült spárga

Hát ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni a spárgát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha már unjuk levesnek, illetve párolva. 

Körül-belül fél óra alatt elkészül, és nagyon finom. 

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.tisztítsuk meg a spárgát - mi le szoktuk törni a fás végét
  • 3.helyezzük a sütőlapra az előkészített spárgákat
  • 4.egy kis tálban keverjük össze a tahinit, az átpasszírozott fokhagymát, fűszereket, 1 kiskanál citromlevet, reszelt citromhéjat és adjunk hozzá pár evőkanál vizet, hogy nem túl híg, de nem is túl sűrű öntetet kapjunk
  • 5.kenjük le vele a spárgákat alaposan, hogy mindenhol érje őket a szósz
  • 6.süssük 10-15 percig, míg meg nem puhulnak
  • 7.csepegtessünk rájuk tálalás előtt még friss citromlevet

Hozzávalók

  • 1 csomag (kb. ½ kg) spárga
  • 2 gerezd fokhagyma átpasszírozva/ fokhagymapor
  • 1 evőkanál tahini
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!