Étrend adat(ok)
8 kis szelet
30 perc + 2 óra hűtés
30 perc + 2 óra hűtés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el először az alsó réteget - egy késes aprítóban aprítsuk össze a hozzávalókat - akkor jó, amikor összeáll egy ragacsos masszává, nem kell pépesre darálni - ha nem akar összeállni, adjunk hozzá nagyon kevés vizet/növényi tejet
- 2.simítsuk bele egyenletesen a torta forma aljába - pohár aljával tudunk zömíteni
- 3.készítsük el a csokis krémet - turmixoljuk krémesre először a kesut a datolyával, majd adjuk hozzá krém többi hozzávalóját
- 4.egy kis edényben forraljuk fel a vizet, közben keverjük el az agar-agar port csomómentesre pár evőkanál hideg vízzel, keverjük hozzá a forró vízhez, és főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd nagyon gyorsan turmixoljuk azt is hozzá a krémünkhöz, majd nagyon gyorsan öntsük a tortaformánkba az alapra
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók az alaphoz:
- 14 db közepes méretű, puha datolya - áztassuk előtte, ha nem puha
- 1 bögre (bögre =2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1 kis marék kesudió - ezt nem kell áztatni
- 1-2 evőkanál víz - csak ha nagyon száraz lenne a massza, és nem áll össze, ne legyen nedves, csak ragacsos
- 1 evőkanál (cukormentes) kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 1/2 bögre(bögre=2,3 dl) kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 db 180 g-os natúr tofu, (az egyik helyett lehet 200 ml kókusztejszín - nekünk így jobban ízlett)
- 4 db puha datolya
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál chiamag
- 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
- édesitésre datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit /stevia (a ezek sárga lámpások, tehát ritkán fogyasszuk) ízlés szerint
- Zselésítésre
- 1/2 bögre víz + néhány evőkanál víz
- 2 púpos kiskanál agar-agar por
- Díszítésre:
- pl. kókuszchips, aszalt áfonya, magok, reszelt csoki