ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.daraboljuk fel a zöldségeket, tegyük egy tálba a főtt gabonával együtt
- 2.turmixoljuk össze simára az öntet hozzávalóit először kevesebb vízzel
- 3.húzzuk fel még annyi vízzel, hogy elérjük a kívánt sűrűséget, fűszerezzük, ha még szükséges
- 4.turmixoljuk újra össze, és már locsolhatjuk is a salátánkra
- 5.hintsük meg szezámmaggal vagy más olajos maggal - elhagyható
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt teljes értékű gabona - hajdina, köles, stb.
- 1-2 bögre zöld leveles - rukkola, bébispenót, kel
- 1 nagy paradicsom - felkockázva
- 1 kb. 15-20 cm-es kígyó uborka darab
- 1 kis fej lilahagyma
- 1-2 kiskanál szezámmag - nem pirítva
Öntethez:
- 1/2 bögre főtt csicseriborsó
- 1-2 kiskanál friss citromlé
- 1-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, kurkuma, római kömény, kömény
- 1 kiskanál rizsecet/borecet /almaecet
- víz