Recept megosztása

Tárkonyos mustáros zöldségleves

Semmilyen friss zöldségünk nem volt itthon, úgyhogy kénytelenek voltunk a mélyhűtőben található készletből dolgozni. Egyáltalán nem bántuk meg, isteni finom lett. 

Pillanatok alatt elkészíthető, gyakorlatilag összedobálunk mindent, és már ehetünk is. 

Mi az utolsó percekben belefőztünk vöröslencse tésztát.

8 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá az összes fagyasztott zöldséget, fűszereket, kicsit keverjük össze, majd öntsük fel vízzel - kb. 2-3 ujjnyival lepje el
  • 3.főzzük puhára a zöldségeket fedő alatt, közepes fokozaton
  • 4.mikor puhák, adjuk hozzá a mustárt - ízlés szerint - mi nem sajnáltuk
  • 5.adjuk hozzá a főtt babot is
  • 6.fűszerezzük, ha még szükséges, forraljuk össze
  • 7.főzhetünk bele /mellé tésztát vagy tálalhatjuk más főtt gabonával is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tárkonyos mustáros zöldségleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kis zacskó kelbimbó - fagyasztott
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) zöldborsó - fagyasztott
  • 1 kis zacskó (450 g) brokkoli - fagyasztott
  • 1 kis zacskó 450 g karfiol - fagyasztott
  • 3 kis konzerv /4,5 bögre főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
  • mustár
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • tárkony
  • fokhagymapor, hagymapor
  • 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő