ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kezdjük a mungó bab elkészítésével - szűrjük le a beáztatott babot, majd a vízzel, kevés sóval tegyük fel főni egy fazékban lefedve - főzzük puhára
- 2.egy másik edényben forraljuk fel a vizet a rizshez, közben egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a rizst, 1-2 percig gyakran kevergetve pirítsuk, de figyeljük nehogy megégjen mikor kifehéredtek a rizsszemek, azután adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, alacsony fokozaton kb.15 percig lefedve főzzük, míg beszívja az összes vizet
- 3.majd egy másik serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a mustármagot, addig süssük, míg pattogni nem kezd (érdemes fedő alatt kipattogtatni), ezután tegyük hozzá az édesköményt, keverjük át, majd a fahéjat, majd az őrölt kardamomot
- 4.mikor már érezzük az illatát, adjuk hozzá a kurkumát, hinget, gyömbért, római köményt, mangóport végül adjuk hozzá a zöldségeket
- 5.kb. 1 percen át kavargassuk, majd adjuk hozzá a vizet, (hogy épp ellepje) - addig főzzük, amig a zöldségek megpuhulnak ezután hozzáadhatjuk a főtt, leszűrt babot és a kész rizst, kicsit forgassuk át, főzzük össze
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) mungóbab - minimum 6 órára beáztatva
- 2-3 bögre víz
- Zöldségekhez:
- 2 evőkanál kókusz zsír - (teljes értékű étrend szerint piros lámpás )
- 1/2 kiskanál (fekete) mustármag
- 1/2 kiskanál édeskömény
- 1 fahéj rúd
- 5 kardamom magja / őrölt kardamom , ha csak az van otthon)
- 1/2 kiskanál kurkuma
- 1/2 kiskanál római kömény
- 1/4 kiskanál gyömbérpor
- csipet hing/asafoetida (hagyma ízt ad)
- só ízlés szerint
- 1 lime leve vagy 1/2 kiskanál mangópor
- 2-3 bögre gyökérzöldség (idénynek megfelelőek) szeletelve - 1 db közepes céklát, 2 nagyobb sárgarépát, 2 kicsi fehérrépát kockáztunk fel
- Rizshez:
- 1 bögre basmati rizs (1 órára beáztatva, vagy legalább átöblítve)
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1/4 kiskanál só
- 2 bögre forrásban lévő víz
- Díszíthető: koriander levélellel vagy lime szelettel