ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
- 2.adjuk hozzá a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a sót, és forraljuk fel
- 3.alacsony fokozaton, fedő alatt, főzzük 10 percig, vagy amíg besűrűsödik
- 4.közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint - tartsunk meg fél bögre főzővizet
- 5.a lecsepegtett (kesu)diót turmixoljuk simára a sörélesztővel és 1 bögre vízzel - késes aprítóval nem lesz krémes
- 6.ezután adjuk hozzá a paradicsomszószhoz a kesudió keveréket, és alaposan keverjük össze
- 7.apránként adjuk hozzá a félretett főzővizet - állítsuk be ízlés szerint a sűrűségét
- 8.kóstoljuk meg, ízesítsük sörélesztőpehellyel
- 9.tálaljuk melegen és díszítsük friss bazsalikommal, megszórhatjuk házi vegán parmezán sajttal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- kb. 300 g (gluténmentes) tészta
Szószhoz:
- 3/4 bögre (bögre=2,3 dl) nyers (kesu)dió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 1 nagy fej (lila)hagyma - kockára vágva vagy hagymagranulátum
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy fokhagymapor
- 1 doboz (500 ml) paradicsomszósz
- 2 púpos evőkanál sűrű paradicsompaszta
- só
- 3-4 evőkanál sörélesztő
- 1 bögre víz
- ízlés szerint folyékony füst, (gluténmentes) szójaszósz
- friss bazsalikom (tálaláshoz)
- házi vegán parmezán (tálaláshoz)