Recept megosztása

Savanyúkáposzta leves

Mi ősszel, télen sok savanyúkáposztát fogyasztunk, többféle fogást is szoktunk készíteni belőle. Apósomnál ettünk még régen ilyen levest, és nagyon szerettük.  Elkészítettük növényi alapanyagokból. Nem volt nehéz dolgunk, a húst kihagytuk, és növényi tejföllel ettük. Kiegészíthető még tofuval. Ha egytálételként esszük, néhány szelet (teljeskiőrlésű lisztből készült) kenyér is jól illik hozzá.

8 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a savanyúkáposztát, picit dinszteljük meg
  • 3.húzzuk le a melegről, fűszerezzük, majd jó alaposan keverjük össze
  • 4.öntsük fel a vízzel
  • 5.közepes fokozaton fedő alatt főzzük, kb. 15 percig, forrástól számítva
  • 6.adjuk hozzá a a kockára vágott krumplit is, főzzük puhára
  • 7.legvégül tegyük hozzá a főtt lencsét is, fűszerezzük, ha még szükséges, és pár perc alatt főzzük össze
  • 8.tálaljuk növényi tejföllel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Savanyúkáposzta leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 500 g savanyúkáposzta - kicsit megvágva, esetleg átmosva
  • 500 g krumpli - kockára vágva
  • 3 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt lencse (1 nagy konzerv)
  • 1-2 babérlevél
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • ízlés szerint folyékony füst - el is hagyható
  • kb. 2 l víz
  • tálaláshoz: növényi tejföl - mi kesutejfölt használtunk