Recept megosztása

Tárkonyos karfiolleves

Nagyon szeretjük a leveseket. Sokszor nem is főzünk második fogást, csak többet eszünk a levesből. (ezért főzünk mindig nagyobb adagokat) Ennek a változatnak is nagy sikere volt. Akik spórolnának a kalóriákkal, fogyasszák kesutejföl nélkül. Helyette lehet hozzá választani zabtejfölt. Mi levesbetétnek grízgaluskát készítettünk hozzá, de természetesen sima galuskát vagy tésztát főzhetünk bele. 

6-8 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a répákat, paprikát, fűszereket és dinszteljük meg azokat is
  • 3.öntsük fel vízzel bőven - kb. 2 l
  • 4.mikor félig megpuhultak a répák, adjuk hozzá a karfiolt is
  • 5.közepes fokozaton fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket
  • 6.mi közben elkészítettük a grízgaluskákat
  • 7.végül hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a kesutejfölt
  • 8.tálalhatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tárkonyos karfiolleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 4-5 db közepes sárgarépa - karikákra vágva
  • 1 db fehérrépa - karikákra vágva
  • 1 kis tv paprika - félbe vágva
  • 1/2-3/4 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudióból tejföl
  • 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál kurkuma, bors
  • 1 evőkanál tárkony