Recept megosztása

Lencsesaláta

Szilveszterre készítettük el ezt a nagyon egyszerű salátát – a hagyományok szerint, lencsét kell enni, ha sok pénzt szeretnénk. Nagyon-nagyon finom, és főételként is szervírozhatjuk.

Mutatunk egy diétásabb és egy hedonistább változatot… Készíthetjük csak mustárosan-ecetesen, így alacsonyabb a kalória- és zsírtartalma, illetve növényi majonézzel, növényi joghurttal kiegészítve – így magasabb a kalóriasűrűsége.

 

6-8 személy
35 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel a hagymát, sózzuk, öntsünk rá egy kis ecetet (kb. 3 evőkanál), tegyük félre
  • 2.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint, majd hűtsük ki
  • 3.közben készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel őket
  • 4.készítsük el az öntetet - keverjük össze egy kisebb tálban a hozzávalókat
  • 5.végül egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót
  • 6.tálaljuk friss petrezselyemmel, magokkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsesaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej lilahagyma - csíkokra vágva, ecetben, sóban pihentetve legalább 15 percet
  • 200 g (gluténmentes) orsó tészta
  • 1 nagy konzerv /3 bögre (bögre=2,3 dl) / főtt lencse - lecsepegtetve
  • 1 kisebb kígyóuborka - felkockázva
  • pár szem paradicsom - felkockázva
  • 1/2 kaliforniai paprika - kockára vágva
  • 1 bögre zöld leveles (rukkola, bébispenót, stb.)
  • Diszítésnek: petrezselyem, pirítatlan olajos mag, gránátalma

Öntethez:

  • 2-3 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 4-5 evőkanál fehérborecet/almaecet + néhány evőkanál víz
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • Opcionális: 4-6 evőkanál vegán (lehetőleg házi) majonéz + 3-5 evőkanál növényi joghurt /tejföl + 2 evőkanál sörélesztőpehely, esetleg fokhagymapor