Étrend adat(ok)
6 db
15 perc előkészítés + 60 perc sütés
15 perc előkészítés + 60 perc sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.helyezzük vágódeszkára a krumplit, és vagdossuk be nagyon sűrűn (kb. 3mm-enként), de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, mert akkor szétesik (mi két fakanalat helyeztünk a két oldalára, így az megakadályozta, hogy átvágjuk), majd készítsük el a szószt - poharas turmixban turmixoljunk össze egy fél hagymát, a fokhagymát, fűszereket, szójaszószt kevés vízzel
- 2.helyezzük a krumplikat egy hőálló edénybe, (jó, ha van fedele), kenegessük meg a krumplikat a szósszal, nyomkodjunk hagymaszeleteket a hasadékokba - nem kell mindegyikbe, össze-vissza, ahogy adja magát
- 3.tegyük rá a fedelet (akár takarjuk le alufóliával) , tegyük a sütőbe kb.50 percig, 200 fokon, majd mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és süssük még kb.10 -15 percig, hogy aranybarnára süljön
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 6 db közepes méretű krumpli - jól megmosva, héjjal
- 1 nagyobb fej (lila)hagyma - fele vékonyabb szeletekre vágva, másik fele feldarabolva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy fokhagymapor
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 3-4 evőkanál szójaszósz/ tamari - helyette kókusz-amino vagy só
- néhány evőkanál víz