ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 2.főzzük meg a meghámozott, felkockázott édesburgonyát puhára enyhén sós vízben - kb. 20 perc - utána villával tudjuk pürésíteni
- 3.egy tálban törjük össze egy kicsit a babot - nem kell pépesre
- 4.adjuk hozzá az édesburgonya pürét, növényi tejet, citromlevet, keverjük össze
- 5.keverjük hozzá a száraz alapanyagokat (zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek)
- 6.kóstoljuk meg, ízesítsük, ha még szükséges
- 7.adagoljuk muffin formába
- 8.süssük 200 fokon kb. 25-30 percig
- 9.hagyjuk kicsit kihűlni, mielőtt kivesszük a formából
- 10.rácson hűtsük ki teljesen
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál friss citromlé
- 1/2 kiskanál őrölt kömény
- 1/4 kiskanál pirospaprika, 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika
- 1/2 kiskanál vöröshagyma granulátum, fokhagymapor
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- só
- 1 és 1/4 bögre natúr növényi tej - lehetőleg házi
- 1/2 kis konzerv /3/4 bögre főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
- 1/2 bögre édesburganyapüré ( kb. 1 közepes édenyburgonyából) vagy sütőtökpüré - a megsütött tököt villával nyomkodjuk össze alaposan