ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.egy tálban forgassuk össze a lecsepegtetett, kiengedett, citromlével meglocsolt meggyet a fűszerekkel, majd a liszttel, majd oszlassuk el egy tűzálló tál alján
- 3.egy másik tálban keverjük össze 2 részletben a morzsás rész hozzávalóit - először csak a száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, fűszerek, kókuszreszelék) keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedveseket is, és újra keverjük össze - egyengessük el a gyümölcsös részén - nem kell tömöríteni
- 4.süssük 180 fokon kb. 25 percig, míg aranybarnára nem pirul a teteje - mi közben egyszer átkevertük a morzsás réteget, hogy ropogósabb legyen
- 5.hagyjuk hűlni legalább 15 percet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók gyümölcsös részhez
- 450 g fagyasztott meggy - kiolvasztva, szobahőmérsékletű
- 1 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1-2 kiskanál friss citromlé
- 1-2 evőkanál négyszeres édesítő /kb. 4 evőkanál eritrit /házi datolyapaszta (ez teljes értékű)
- 1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, gyömbér, kurkuma, őrölt szegfűszeg
Morzsás részhez
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre barna rizsliszt - más liszt is használható
- 1/4 bögre kókuszreszelék
- 1-2 kiskanál vanília kivonat
- 1/4 bögre házi datolyapaszta
- 1/4 kiskanál fahéj,1 csipet só
- 2-3 evőkanál növényi tej