Egzotikus paradicsomos-lencsés egytálétel

Ebben a fogásban minden benne van, amire csak egy teljes értékű növényi étrendet folytató vágyik. Hüvelyes, zöldség, keresztes virágú, gyógyító fűszerek. És még egy kis őrölt lenmaggal megszórva, maga a csoda. 

Különleges ízvilágúra sikerült, köszönhetően a koriandernek, fahéjnak, citromfűnek, kurkumának. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá az édesburgonyát a fűszerekkel, kicsit dinszteljük meg - kb. 5 perc
  • 3.öntsük fel vízzel, hogy alaposan ellepje, - kb. 1,5 l - adjuk hozzá a fagyasztott brokkolit, paradicsompürét is és főzzük puhára, közepes fokozaton, fedő alatt
  • 4.mikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, adjuk hozzá a főtt lencsét is
  • 5.fűszerezzük, pótoljuk az elfőtt vizet, ha szükséges

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma - szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv lencse
  • 3 közepes édesburgonya - felkockázva
  • 1 kis zacskó (450 g) fagyasztott brokkoli
  • 1/2 kiskanál kurkuma, 1/4 kiskanál bors, 1/2 kiskanál fahéj, őrölt koriander mag, citromfű, só,
  • 3-4 evőkanál sűrű paradicsompüré