Sajt ízű melegszendvicskrém

A köles egy szuper alapanyag, nagyon sokféle ételt lehet készíteni belőle, akár édesen, sósan. Kitűnően alkalmas tojásos, túrós, sajtos ételek helyettesítése is. 

Mi egy szendvicskrémet készítettünk belőle, de ha hígabbra hagyjuk, akár tészta szószként is használhatjuk vagy rakott ételekhez öntetként. De sütés nélkül is fogyasztható kenceként, mártogatósként. 

Ha cheddaros ízűt szeretnénk, csak tegyünk hozzá füstölt pirospaprikát, kevés köményt. 

Diétázók kihagyhatják belőle a tahinit/magvajat, úgy alacsonyabb a kalória- és zsírtartalma. 

 

 

4 szelet kenyérhez
5 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.minden hozzávalót helyezzünk késes aprítóba, turmixoljuk simára
  • 2.fűszerezzük, hígitsunk rajta növényi tejjel ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sajt ízű melegszendvicskrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt(!) köles
  • 1/2 bögre főtt fehérbab
  • néhány evőkanál növényi tej
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál folyékony füst - elhagyható
  • 1 evőkanál tahini/magvaj - opcionális, mi nem használtunk