Recept megosztása

Magyaros gombaleves

Nagyon szerettem Anyukám gombalevesét, ami véletlenül vegán, csak a teljes értékűség miatt alakítottuk át egy kicsit. 

Mi a rántást „szárazon”, olaj nélkül készítettük, így lett teljes értékű. 

Főzhető bele galuska, mi ezt leegyszerűsítettük, és egy csicseriborsóból készült tésztát tettünk bele. Így feltűnés nélkül hüvelyest is fogyasztottunk.

6-8 adag
35 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
  • 2.adjuk hozzá a a répákat, gombát, kicsit dinszteljük meg azokat is
  • 3.húzzuk le a melegtől, és adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel vízzel - kb. 1,5 liter
  • 4.fedő alatt főzzük puhára közepes fokozaton
  • 5.mikor már majdnem kész, készítsük el a rántást - mi egy serpenyőben megpirítottuk szárazon a lisztet, majd mikor halvány barnás lett, óvatosan hideg vizet adagoltunk hozzá, csomómentesre elkevertük, majd még egy kis víz, kevergetés - néhány dl
  • 6.mielőtt a leveshez öntöttük volna, a levesből apránként átmertünk a rántáshoz a léből, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, majd a leveshez öntöttük, és elkevertük
  • 7.ezt 10 percig érdemes még főzni - mi pár perccel a vége előtt hozzáadtuk a csicseritésztát is, ami kb. 3-5 perc alatt puhára is főtt
  • 8.a frissen vágott petrezselymet is a végén érdemes hozzátenni
  • 9.ízlés szerint: növényi tejföllel is fogyaszthatjuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Magyaros gombaleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g gomba - kisebb szeletekre vágva
  • 3 nagyobb sárgarépa - karikákra vágva
  • 1 db fehérrépa - karikákra vágva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 kiskanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika - kiváltható sima pirospaprikával
  • 1 kiskanál majoránna
  • 2 evőkanál barnarizsliszt (más liszt is használható)
  • víz
  • friss petrezselyem