ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
- 2.adjuk hozzá a a répákat, gombát, kicsit dinszteljük meg azokat is
- 3.húzzuk le a melegtől, és adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel vízzel - kb. 1,5 liter
- 4.fedő alatt főzzük puhára közepes fokozaton
- 5.mikor már majdnem kész, készítsük el a rántást - mi egy serpenyőben megpirítottuk szárazon a lisztet, majd mikor halvány barnás lett, óvatosan hideg vizet adagoltunk hozzá, csomómentesre elkevertük, majd még egy kis víz, kevergetés - néhány dl
- 6.mielőtt a leveshez öntöttük volna, a levesből apránként átmertünk a rántáshoz a léből, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, majd a leveshez öntöttük, és elkevertük
- 7.ezt 10 percig érdemes még főzni - mi pár perccel a vége előtt hozzáadtuk a csicseritésztát is, ami kb. 3-5 perc alatt puhára is főtt
- 8.a frissen vágott petrezselymet is a végén érdemes hozzátenni
- 9.ízlés szerint: növényi tejföllel is fogyaszthatjuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g gomba - kisebb szeletekre vágva
- 3 nagyobb sárgarépa - karikákra vágva
- 1 db fehérrépa - karikákra vágva
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2 kiskanál mindenmentes ételízesítő
- 1/2 kiskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika - kiváltható sima pirospaprikával
- 1 kiskanál majoránna
- 2 evőkanál barnarizsliszt (más liszt is használható)
- víz
- friss petrezselyem