RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.daráljuk le a zabpelyhet, ha szükséges
- 3.készítsük el a hummuszt - fűszerezzük ízlés szerint
- 4.gyúrjuk össze a 1/2 bögre hummuszt a 1/2 bögre zabpehelyliszttel ( lehet duplázni is)
- 5.alaposan belisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, jó vékonyra
- 6.késsel vágjunk belőle kis kockákat
- 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
- 8.süssük kb 10 - 15 perc alatt ropogósra (figyeljük, nehogy megégjen)
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehelyliszt (mi zabpelyhet ledaráltunk) + a nyújtáshoz
- 1/2 bögre hummusz
- ízlés szerint fűszerek, só
Hummuszt mi így szoktuk készíteni:
- 1,5 bögre főtt /konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
- 1-2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
- 1-2 evőkanál tahini
- citromlé
- só, bors, kurkuma, őrölt kömény, római kömény