ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.(ha nem fokhagymaport, hagymaport használunk, kezdjük a hagyma, fokhagyma megdinsztelésével - majd jöhet rá a tök)
- 2.olvasszuk ki egy lábasban óvatosan pici vízzel a tököt, és pároljuk meg (ha friss zöldséget használunk, pároljuk puhára)
- 3.közben főzzük meg a tésztát a használati leírás alapján – mielőtt leszűrnénk egy-két merőkanálnyit mentsünk el a főzővizéből
- 4.pirítsuk meg a napraforgómagot olaj nélkül serpenyőben
- 5.először turmixoljuk le a magokat annyi főzőlével, amennyi ellepi
- 6.majd tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, és turmixoljuk simára – ha túl sűrűnek látjuk, hígítsuk még a főzőlével, esetleg növényi tejjel
- 7.már tálalhatjuk is, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500g fagyasztott gyalult tök – lehet friss is, esetleg karfiol/ cukkini / főzőtök
- fél bögre (bögre= 2,3dl) natúr napraforgómag – lehet kesudió is
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely – elhagyható
- fél kiskanál fekete só
- 1 evőkanál folyékony füst
- só, bors, pici kurkuma
- fokhagymapor, hagymapor – vagy hagyma, fokhagyma apróra vágva
- aki szereti, tehet bele mustárt is
- friss petrezselyem - tálaláshoz