Étrend adat(ok)
2-3 adag
előkészítés 10 perc+ préselés 20 perc + pácolás 1 óra
előkészítés 10 perc+ préselés 20 perc + pácolás 1 óra
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.préseljük ki a nedvességet a tofu tömbökből a következőképpen: tegyünk a tömbök alá és fölé papírtörlőt több rétegben vagy tiszta konyharuhát, majd tegyünk rá pl. egy vágódeszkát, és helyezzünk a tetejére egy nehezebb tárgyat, pl. vízzel teli fazekat – ha nagyobb tofu tömbünk van, vágjuk nyugodtan ketté, majd fektessük egymás mellé a darabokat, - és hagyjuk így legalább 20-30 percig
- 2.mikor kipréselődött a tofunk, szeleteljük fel kb. 8-10mm-es szeletekre
- 3.keverjük össze a pácunkat, és helyezzük bele a tofuszeleteket, jól forgassuk meg őket benne, majd lefedve helyezzük a hűtőbe minimum egy órára – de minél hosszabb időre, annál jobb – néha átforgathatjuk őket a pácban
- 4.pácolás után jön a sütés - mi a sütőben sütöttük 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt – vigyázzunk, hogy ne égjen meg, ne száradjon ki
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 (2*180g) tömb tofu
- 3-4 kanál szójaszósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1-2 evőkanál folyékony füst
- fokhagymapor, hagymapor, bors
- pici frissen facsart citromlé