Recept megosztása

Sült paprika-krémes tészta

Ez egy nagyon különleges fogás lett. Isteni krémes szósz, tésztával. Ez a két szó nekünk már bőven elég, hogy szívesen együk. Amiben van tészta, mi már imádjuk.

TIPP: Ha nincs jó turmixgépünk, botmixerrel is megoldhatjuk a lábasban a pürésítést.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint
  • 2.sütőpapírra helyezve süssük meg a paprikákat, és a felvágott hagymát (sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt) – kicsit szurkáljuk meg a paprikákat villával – figyeljünk, lehet, hogy a hagyma hamarabb megsül – vegyük ki, ha elkészül
  • 3.mikor megsültek, takarjuk le a paprikákat, és egy kicsit várjunk, hogy hűljenek – így, ha akarjuk, könnyen le lehet húzni a héjukat- (mi nem sütöttük feketére, így nem húztuk le, hogy teljes értékű legyen - a magasfordulatszámos turmixgép eldolgozza simára)
  • 4.helyezzük a sült paprikák húsát (vagy a héjas paprikákat a csuma • nélkül,) a sült hagymát, a fokhagymát, a zabpehelylisztet a turmixgépbe a növényi tejjel
  • 5.dolgozzuk el simára
  • 6.öntsük egy lábasba
  • 7.tegyük hozzá a fűszereket, a sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze,
  • 8.forraljuk fel
  • 9.főzzük 10-15 percig, hogy besűrűsödjön a szószunk
  • 10.tehetünk hozzá chilipelyhet, ha szeretjük az erőset, kevés folyékonyfüstöt, ha szeretjük a füstös ízt
  • 11.keverjük össze a tésztánkkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült paprika-krémes tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 zacskó (gluténmentes) tészta
  • 2 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
  • 2 fej (lila)hagyma 4-be vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – vagy fél kiskanál fokhagymapor
  • 1 -2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1,5 bögre (bögre=2,3dl) natúr növényi tej
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, bors
  • ízlés szerint folyékony füst, chili pehely