ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint
- 2.sütőpapírra helyezve süssük meg a paprikákat, és a felvágott hagymát (sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt) – kicsit szurkáljuk meg a paprikákat villával – figyeljünk, lehet, hogy a hagyma hamarabb megsül – vegyük ki, ha elkészül
- 3.mikor megsültek, takarjuk le a paprikákat, és egy kicsit várjunk, hogy hűljenek – így, ha akarjuk, könnyen le lehet húzni a héjukat- (mi nem sütöttük feketére, így nem húztuk le, hogy teljes értékű legyen - a magasfordulatszámos turmixgép eldolgozza simára)
- 4.helyezzük a sült paprikák húsát (vagy a héjas paprikákat a csuma • nélkül,) a sült hagymát, a fokhagymát, a zabpehelylisztet a turmixgépbe a növényi tejjel
- 5.dolgozzuk el simára
- 6.öntsük egy lábasba
- 7.tegyük hozzá a fűszereket, a sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze,
- 8.forraljuk fel
- 9.főzzük 10-15 percig, hogy besűrűsödjön a szószunk
- 10.tehetünk hozzá chilipelyhet, ha szeretjük az erőset, kevés folyékonyfüstöt, ha szeretjük a füstös ízt
- 11.keverjük össze a tésztánkkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 zacskó (gluténmentes) tészta
- 2 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 2 fej (lila)hagyma 4-be vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma – vagy fél kiskanál fokhagymapor
- 1 -2 evőkanál zabpehelyliszt
- 1,5 bögre (bögre=2,3dl) natúr növényi tej
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só, bors
- ízlés szerint folyékony füst, chili pehely