Recept megosztása

Sült paprika-krémleves

Meglepően finom lett ez a sült paprika-krémleves. Meg is beszéltük, hogy ezt még többször elkészítjük, annyira ízlett. Kicsit édeskés, pikáns lett a balzsamecettől, és valami fantasztikusan krémes. Mindenképp próbáljátok ki!

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.sütőpapírra helyezve süssük meg a paprikákat, a felvágott hagymát sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt – kicsit szurkáljuk meg a paprikákat villával – figyeljünk, lehet, hogy a hagyma hamarabb megsül – vegyük ki, ha elkészül
  • 2.mikor megsültek, takarjuk le a paprikákat, és egy kicsit várjunk, hogy meghűljenek – így, ha akarjuk, könnyen le lehet húzni a héjukat- (mi nem sütöttük feketére, így nem húztuk le, hogy teljes értékű legyen - a magasfordulatszámos turmixgép eldolgozza simára)
  • 3.helyezzük a sült paprikák húsát (vagy a héjas paprikákat a csuma nélkül,) a sült hagymát, és a fokhagymát is a turmixgépbe valamennyi vízzel (pl. 4 dl – ezt vonjuk majd le a 8dl-ből)
  • 4.dolgozzuk el simára
  • 5.öntsük egy lábasba, tegyük hozzá a maradék vizet, a fűszereket, balzsamecetet, sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig
  • 6.tehetünk hozzá chilipelyhet, ha szeretjük az erőset, kevés folyékonyfüstöt, ha szeretjük a füstös ízt
  • 7.dúsíthatjuk főtt gabonákkal, hüvelyesekkel, pirított magokkal
  • 8.TIPP: Ha nincs jó turmixgépünk, megoldhatjuk a pürésítést egy lábasban botmixerrel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült paprika-krémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 fej (lila)hagyma 4-be vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 gerezd fokhagyma – vagy fél kiskanál fokhagymapor
  • só, bors
  • 8 dl víz
  • ízlés szerint folyékony füst, chili pehely

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop