RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.sütőpapírra helyezve süssük meg a paprikákat, a felvágott hagymát sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt – kicsit szurkáljuk meg a paprikákat villával – figyeljünk, lehet, hogy a hagyma hamarabb megsül – vegyük ki, ha elkészül
- 2.mikor megsültek, takarjuk le a paprikákat, és egy kicsit várjunk, hogy meghűljenek – így, ha akarjuk, könnyen le lehet húzni a héjukat- (mi nem sütöttük feketére, így nem húztuk le, hogy teljes értékű legyen - a magasfordulatszámos turmixgép eldolgozza simára)
- 3.helyezzük a sült paprikák húsát (vagy a héjas paprikákat a csuma nélkül,) a sült hagymát, és a fokhagymát is a turmixgépbe valamennyi vízzel (pl. 4 dl – ezt vonjuk majd le a 8dl-ből)
- 4.dolgozzuk el simára
- 5.öntsük egy lábasba, tegyük hozzá a maradék vizet, a fűszereket, balzsamecetet, sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig
- 6.tehetünk hozzá chilipelyhet, ha szeretjük az erőset, kevés folyékonyfüstöt, ha szeretjük a füstös ízt
- 7.dúsíthatjuk főtt gabonákkal, hüvelyesekkel, pirított magokkal
- 8.TIPP: Ha nincs jó turmixgépünk, megoldhatjuk a pürésítést egy lábasban botmixerrel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 db piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 fej (lila)hagyma 4-be vágva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma – vagy fél kiskanál fokhagymapor
- só, bors
- 8 dl víz
- ízlés szerint folyékony füst, chili pehely