2 összetevős csicseriborsólisztes palacsinta

Ez talán a világ legegyszerűbb palacsinta receptje. És még gluténmentes is. Csicseriborsólisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta tészta állagú keveréket kapjunk, és kisütjük. Akár olaj nélkül, ha jó, tapadásmentes serpenyőnk van.  Pillanatok alatt elkészül, akár ha épp nincs kenyerünk reggelire, pár perc, és megsül.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.keverjük össze a lisztet annyi vízzel (kicsit több lesz, mint egy bögre), hogy palacsinta állagú keveréket kapjunk
  • 2.kicsit pihentessük, majd, ha nagyon besűrűsödött, tegyünk hozzá még egy kevés vizet
  • 3.forrósítsunk fel egy palacsintasütőt
  • 4.öntsünk kb. 1/3 bögrényi tésztát a serpenyőbe, majd óvatos, kör-körös mozdulatokkal egy evőkanál hátával húzzuk szét a tésztát
  • 5.süssük egy pár percig közepes fokozaton (ne túl gyorsan), majd fordítsuk meg óvatosan
  • 6.süssük a másik oldalát is pár percig
  • 7.helyezzük egy tányérra, ha elkészült, és folytassuk addig, míg el nem fogy a keverékünk

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3dl) csicseriborsóliszt
  • víz
  • só - elhagyható