ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.tegyük hozzá a gombát, pároljuk pár percig
- 3.tegyük hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit azt is pirítsuk át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és adjuk hozzá a fűszereket
- 4.forraljuk fel, és főzzük addig alacsonyabb fokozaton, míg meg nem puhul a krumpli
- 5.mikor megpuhult a krumpli, botmixerrel turmixoljuk le simára, igazítsunk a fűszerezésen, esetleg tegyünk hozzá még vizet, ha nagyon sűrűnek érezzük (csak forraljuk össze akkor pár percig)
- 6.miközben fő a leves, piríthatunk egy serpenyőben olaj nélkül olajos magokat
- 7.majd a pár fej, félretett gombát szeleteljük fel, és süssük meg mindkét felüket – mi ehhez felvizezett(gluténmentes) szójaszószt használtunk, de felvizezett ketchuppel is működik
- 8.tálalhatjuk chilipehellyel, gombaszeletekkel, pirított magokkal, frissen vágott zöldfűszerekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500g gomba – feldarabolva, néhány fej félretéve díszítésnek
- 1 nagy fej (lila)hagyma felkockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma kisebb darabokra vágva
- 3 szem közepes méretű krumpli felkockázva
- só, bors, majoranna