Recept megosztása

Vegán ropogós falatkák – karfiolból

Tökéletes választás vendégvárásra, vagy csak rágcsának. Fogyaszthatjuk bármilyen szósszal, pl. BBQ, majonéz, stb. Főfogásnak körettel is megállja a helyét. Nálunk a Lányok nem nagy karfiol rajongók, de ezt nagyon szívesen megették. Szokták emlegetni a vegán rántott csirkeszárnyként…ezt egy picit túlzásnak érezzük, de tényleg nagyon finom.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük fel a sütőt 220 fokra, készítsünk elő egy nagy sütőlapot és béleljük ki sütőpapírral
  • 2.szedjük rózsáira a karfiolt (kisebb darabokra)
  • 3.egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat (karfiol és víz kivételével)
  • 4.majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy nem túl sűrű, de nem is túl híg masszát kapjunk (nekünk 1,5 dl volt)
  • 5.tegyük a keverékünkhöz a karfioldarabokat és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a masszából
  • 6.helyezzük a sütőlapra
  • 7.süssük légkeveréssel 20-30 percig – ez sütő függő – ha nincs légkeverés, forgassuk meg őket félidőben
  • 8.süssük barnára, de ne túlzottan, nehogy megkeseredjen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán ropogós falatkák – karfiolból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kis fej karfiol
  • 100g barnarizsliszt
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • só, bors
  • 1 evőkanál folyékonyfüst
  • 1 evőkanál ketchup –cukor- és adalékanyagmentes
  • 2 kiskanál fokhagymapor
  • 2 kiskanál hagymapor
  • fél kiskanál füstöltpaprika
  • 1,5dl víz