ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kb. 15 perccel azelőtt, hogy elkészülne a céklánk a sütőben, egy edényben kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát – olyan edényt válasszunk, amit utána le tudunk fedni, és be is tudjuk tenni a sütőbe – tehát semmi műanyag nincs rajta
- 2.keverjük hozzá a rizst, forgassuk össze alaposan a hagymával
- 3.öntsük rá a fehér bort, majd forraljuk kb. 5 percig
- 4.tegyük hozzá a forró levest/ vizet a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a kakukkfüvet, és alaposan keverjük össze
- 5.fedjük le, majd helyezzük a meleg sütőbe 15 percre miután kivettük a céklát a sütőből
- 6.hámozzuk meg a sült céklát, és késes aprítóban pürésítsük – ha úgy szeretnénk, hagyhatunk ki belőle, és azokat apróra vághatjuk, vagy nagyobb darabokkal a végén díszíthetjük
- 7.15 perc után óvatosan vegyük ki a rizst a sütőből, vegyük le a fedelét, és keverjük hozzá a céklapürét/ darabokat, és a sörélesztőpelyhet, igazítsunk a fűszerezésen, ha szükséges
- 8.tálaljuk egy kis növényi tejföllel /tejszínnel, a tetejére szórt kaporral/ friss petrezselyemmel és az extra sörélesztőpehellyel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g cékla sütőben megsütve, meghámozva (főttből is jó, azt is kicsit süssük meg a sütőben olaj nélkül) – nyers cékla sütése kb.50-60percet vesz igénybe 180 fokon
- 2 fej (lila) hagyma - finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 250 g rizottó rizs vagy kerekszemű rizs
- 1,5 dl fehér bor (elhagyható)
- 7 dl forró zöldségleves, vagy 7 dl forró víz+ 1 evőkanál natúr ételízesítő+ só
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 4 evőkanál növényi tejföl (lehetőleg házi készítésű, de boltival is működik)/tejszín –el is hagyható
- só, bors, kevés kakukkfű
- ízlés szerint mehet hozzá kis balzsamecet, vagy valami édesítő – datolyaszirup, juharszirup, stb. – mi most nem használtunk
- maroknyi apróra vágott friss kapor /petrezselyem/ bazsalikom / koriander ízlés szerint