Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.kisebb késes aprítóba először tegyük bele a diót /napraforgómagot, és aprítsuk fel, de ne teljesen, maradjon darabos
- 2.rakjuk be a dióhoz / napraforgómaghoz a többi hozzávalót is – a csokoládé kivételével – és dolgozzuk össze a géppel, úgy, hogy maradjon darabos – ha túl lágy a massza, még tegyünk hozzá diót/ napraforgómagot
- 3.helyezzük be a masszát a hűtőbe legalább egy negyed órára
- 4. utána vegyük ki, nedves kézzel formázzunk kis diónyi golyókat belőle
- 5.egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk rá egy fém tálat/kisebb lábast, és a gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét
- 6.forgassuk meg a golyókat a csokiban, majd tegyük sütőpapírral bélelt tálcára, várjuk meg, míg a csoki megdermed – ha sietünk, tegyük be a mélyhűtőbe
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 150g aszalt sárgabarack – ha nem puha, áztassuk be vízbe pár órára, majd használat előtt csepegtessük le
- 150g dió / napraforgómag - olaj nélkül serpenyőben megpirítva, kihűtve /természetesen dióval is működik
- 1-2 kiskanál vanília kivonat
- 1 kiskanál rumaroma / rum (elhagyható, de sokat javít rajta)
- 2-3 evőkanál almapüré / negyed banán pürésítve - de almával finomabb
- fél bio citrom reszelt héja
- 250g vegán (cukormentes) étcsokoládé