RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pici vízen/olajon (vízen teljes értékű) kezdjük el egy nagyobb edényben párolni a lilakáposztát kicsi sóval, fedő alatt
- 2.ha van hozzá türelmünk, a hagymát süssük meg 8 darabba vágva, forró levegős fritőzben vagy sütőpapíron olaj nélkül sütőben – míg barnára karamellizálódik – extra finom ízt ad
- 3.ha nincs rá időnk, tegyük a kockára vágott hagymát a káposztához, mikor már egy kis levet engedett, és összeesett
- 4.mikor már félig megpuhult a káposztánk, tegyük hozzá az almákat, a datolyákat, fűszereket, engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt közepes fokozaton főzzük, hogy minden megpuhuljon – ha sütöttük a hagymát, azt is tegyük hozzá
- 5.öntsük hozzá a vörösbort, és azzal is főzzük pár percig
- 6.végül botmixerrel turmixoljuk krémesre
- 7.öntsük hozzá a növényi tejet – annyit, hogy a nekünk megfelelő állagot megkapjuk
- 8.ha nem kerüljük a szóját, pirítsunk hozzá egy serpenyőben füstölt tofut csíkokra vágva
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500g (pici fej) lilakáposzta feldarabolva – nem kell túl apróra, úgyis turmixoljuk majd
- 2 fej (lila)hagyma kockára vágva
- 10 db datolya kimagozva
- 3 kisebb alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
- 1 dl száraz vörösbor (elhagyható, nem teljes értékű)
- 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- só
- bors
- 1-2 dl natúr növényi tej